Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

blogi+valo+kuva

Heli Innala:
” Kuviini on tallentunut lähimetsää, maisemia automatkoilta, kotini, kukkia puutarhastani, muistoja, valoa, väriä, linjoja ja pintoja, kävelyretkiä koiran ja kissojen kanssa. Kamera on siveltimeni.”


Aloimme jokunen vuosi sitten tahoillamme julkaista blogeja omasta elämästämme ja tapahtumista ympärillämme.

Heli Innala: Muistikuvia http://heli-innala.blogspot.com/
Leena Vainio: Vivere est.. http://vivereest.blogspot.com/

Kirjoittamisen sijaan kuva on meille molemmille luontainen tapa tehdä muistiinpanoja myös nettipäiväkirjaan. Innostuimmekin yhä enemmän valokuvauksesta blogia ”kirjoittaessamme”. Samanhenkisistä blogeistamme muodostui siis valokuvapäiväkirjoja kuvataiteilijan ja taidemaalarin silmin.

Bloggaamisen kautta tutustuimme toisiimme myös oikeassa elämässä ja näin meille syntyi ajatus yhteistyöstä ja yhteisestä blogivalokuvistamme kootusta näyttelystä. Hahmotamme olemassa olevaa kameran linssin läpi maalaten värien, muotojen, sommittelun ja yksityiskohtien avulla. Muuttuuko blogivalokuvien merkitys ja sanoma niiden irrottautuessa virtuaalimaailmasta ja tietokoneen näytöltä konkreettisiksi fyysisiksi kuviksi näyttelytilassa? Miten kuvamme keskustelevat keskenään ollessaan samassa tilassa? Minkälainen on maalarin valokuva ja syntyykö tästä maalauksellisia valokuvia vai maalarin kuvamuistiinpanoja?

Halusimme ottaa projektissa huomioon myös bloggaamiseen ja nyky-yhteiskuntaan liittyviä ajatuksia kuten yhteisöllisyyden, vuorovaikutteisuuden ja julkisuuden. Niinpä annoimme lukijoidemme olla osaksi mukana tekemässä näyttelyä. He saivat äänestää suosikkejaan ja siten olla mukana valitsemassa joitakin näyttelykuviamme. Projektimme kehittyy edelleen eteenpäin, ja näyttelyissämme on ollut esillä myös valokuviimme liittyviä maalauksia.

Projektiin liittyviä näyttelyitä on ollut esillä vuonna 2013 Galleria Pihatossa Lappeenrannassa ja Voipalan taidekeskuksessa Valkeakoskella sekä vuonna 2012 Galleria Uusi Kipinässä Lahdessa ja Galleria Emilin Studiossa Tampereella. Vuoden 2014 helmikuussa blogi+valo+kuva on esillä Höyry -galleriassa Korpilahdella.

Valokuvani on ollut esillä myös Snow & Ice, Winter Photography -näyttelyssä 1650 Galleriassa Los Angelesissa vuonna 2013.

Kuvagalleria