Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Pastelliliituteokset

Pastelliliitupiirustuksissani esiintyvät henkilökohtainen ja yleismaailmallinen symboliikka, erilaiset myytit ja taidehistorian kuvasto. Varsinkin antiikin Kreikan ja Rooman sekä muinaisen Egyptin vaikutus länsimaiseen kulttuuriimme, sen yhteiskuntajärjestelmään, tieteisiin, taiteisiin ja käyttämäämme kieleen ja sitä kautta arkipäiväämme kiehtoo minua.

Kollektiivinen ja henkilökohtainen mytologia, oma alitajunta sekä vieraat kulttuurit yhteensulautuvat ja avaavat yhteyden nykymaailmaan ja omaan minääni kokemusten kautta. Alitajunta tuottaa yhdistelmiä ja näkymiä yleismaailmallisesta kuvastosta, mikä yllättävän vähän on muuttunut vuosituhansien aikana. Käyttämäni värimaailma kumpuaa myös välimerellisistä värikontrasteista; olen aina käyttänyt töissäni voimakkaita ja puhtaita värejä.


Olen käyttänyt usein myös omakuvaa lähtökohtana aiheen kehittelyssä. Esiinnyn enemmänkin erilaisissa roolihahmoissa kuin oman itseni realistisena kuvana. Töissäni kertautuvat tunnetut naiskuvastot taidehistoriasta. Myös kissaeläimiä olen käyttänyt paljon osana kuva-aiheitani. Kissa rinnastuu naiseen myyttisessä alitajunnan ja seksuaalisuuden symboliikassa jo antiikin arvoituksellisista sfinksihahmoista ja kissajumalattarista lähtien.

Kiiltokuvaperhoset esiintyvät myös pastelliteoksissani ja olen tehnyt kokeiluja myös ei-esittävästi.

Kuvagalleria