Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Maalaukset 2009 - 2011

Ikoneista


Ateenan matkallani toukokuussa 2009 ihailin
museoissa ikonien voimakkaan epätodellisia värisävyjä. Hehkuvaa, melkein
kirkuvaa kadmiumpunaista ja loistokasta kultaa. Syvää poltettua siennaa ja okraa, ripaus syvän sinisiä, vihreitä ja keltaisia sävyjä.

Väririnnastukset kiinnostivat ja hivelivät silmää. Niissä oli jotain selittämättömän kaunista, mutta myös hitunen jotain omituista, epäsopivaa. Aika oli myös patinoinut väripinnat rosoisesti. Maalauksissani halusin tavoittaa jotain tuosta samasta vaikutelmasta. Teoksissani ei ole uskonnollisia viittauksia, olen lähtenyt liikkeelle puhtaasti värien voimasta ja pinnoista.

Tätä kautta löysin maalauskieleeni uusia tasoja. Maali ja sen nopea, hetkellinen sively korostuvat. Olen pelkistänyt värien kerroksellisuutta ja korostanut kertamaalauksen tapahtumaa. Värin puhdas hehku on pääosassa pelkistetyn muotokielen avulla.


Kodista

Muistoja, hetkiä, takautumia, silmänräpäyksiä, tunteita, hajuja, makuja lapsuudestani. Kuvallisia muistumia maalauksissani, jotka ovat lähteneet liikkeelle värisävyistä tai muodoista.

Mansikkatuutin vaaleanpuna, pumpernikkelin kuorrute, minttujäätelön maku, vanhat värityskirjani, joulukuusen koristeet, pikkuleivät peltipurkissa...

Kesät isoäidin isolla kesähuvilalla, kuusenneulasten ja käpyjen tuoksu metsäpolulla, raivoisat ukkoskuurot, mansikkakermatäytekakku syntymäpäivillä, keltakakkarat maljakossa
, linnunpesä kuistilla, näkinkengät rannalla, krokettipeli nurmikolla.

Kuvagalleria